Fashion Accelerator
Gribskovvej 4
2100 Kbh Ø
T/ 3010 8080
E/ pk@vhhr.dk

 

Cases

Som mentor er jeg meget konkret og direkte

Tokyo Jane

Som mentor er jeg konkret og direkte

"Modebranchen er en udfordrende blanding af hardcore business og stærke kreative sjæle. Jeg synes, det er vigtigt at give sin erfaring videre – og sikre nye modevirksomheder et godt fundament. Det er derfor, jeg er med som mentor i Fashion Accelerator, der er et fantastisk tiltag.

Det allervigtigste i vores branche er produktet! Det er altafgørende for, at man kan fastholde vækst over en lang periode. Og så skal man kunne noget, de andre ikke kan! Mit budskab til designeren er derfor: Find produktets sjæl og specielle DNA, så produktet bliver noget særligt!

Min erfaring favner alle dele af en designvirksomhed – også mine fejltrin, og de har været lærerige. Som mentor er jeg meget konkret og direkte. Jeg følger smykkevirksomheden Tokyo Jane og ser på alle virksomhedens aktiviteter: produkt, økonomi, design, salg, drift, distribution osv. Jeg forbereder en agenda til vores møder, hvor vi bl.a. følger op på referatet fra sidste møde og diskuterer nye tiltag. Ledelsen skal selv analysere og beslutte, og jeg spørger så ind til deres valg.

De er meget ambitiøse, resultatorienterede og arbejder i døgndrift. De er kommet utroligt langt det sidste halve år. Og så er det nogle skønne mennesker. Det er en ekstra bonus, som jeg ikke havde regnet med, nemlig at man får et personligt forhold – og så kan jeg bestemt også lære noget af dem!"

Karen Simonsen, direktør, Karen by Simonsen
Mentor for Tokyo Jane, dansk smykkedesign


Rigtig god dialog om udfordringerne

vadum

Rigtig god dialog om udfordringerne

"Som mentor kan jeg bidrage med  ekspertise inden for finans og forretningsudvikling. Derfor er det oplagt at se på den del af forretningen, så vi har fokuseret på finansiering, forretning, struktur, processer, likviditet, bank osv. Den virksomhed, jeg er mentor for, har selv masser af viden om modebranchen og markedet. Så nogle af de konkrete overskrifter har været strategi og fravalg.

Vi har en rigtig god debat og dialog om udfordringerne, og tingene bliver gennemført. Så der er sket rigtigt mange ting i løbet af det sidste halve år. Det har nok ikke været et helt typisk mentorforløb på grund af finanskrisen. Derfor har det været nogle meget konkrete emner, vi har diskuteret, og vi har blandt andet fokuseret ekstra på den finansielle del.

Jeg har selv fået god indsigt i modebranchen og kan se, at man kan lave nogle spændende forretninger. Branchen kan vel opdeles to: I kunstnere og så dem, der, udover det kreative, også har forretningsforståelse. Det sidste gælder for mine to samarbejdspartnere. De to ejere har desuden et fint samspil og supplerer hinanden rigtig godt, både personligt, modemæssigt og forretningsmæssigt. Det er afgørende for at skabe vækst."

Ejvind Henriksen, direktør, Eigenwald.
Mentor for Vadum med to brands: womenswear
VADUM og kids collection Small Wings.

 

Relateret info

Læs også


Emner

Mentor