Fashion Accelerator
Gribskovvej 4
2100 Kbh Ø
T/ 3010 8080
E/ pk@vhhr.dk

 

Partnergruppe

Fashion Accelerator har været drevet af Væksthus Hovedstadsregionen og en række samarbejdspartnere. Partnerne har det til fælles, at udviklingen af den danske fashion sektor er et centralt mål for alle hvad enten det handler om international anerkendelse af Danmark som et fashion-land, eller det er et spørgsmål om vækst og konsolidering af branchens virksomheder, eller det handler om at sikre viden til formidling til morgendagens medarbejdere i fashion industrien.

Væksthus Hovedstadsregionen og Væksthus Midtjylland
Hver region i Danmark har et Væksthus, som tilbyder uvildig, gratis vejledning til vækstiværksættere og -virksomheder dvs. dem, der har ambitioner og potentiale til at vokse sig større og nå nye højder. Væksthusene vejleder fx om internationalisering, etablering af professionel bestyrelse, finansiering, markedsføring, ledelse og strategi. Væksthusene samarbejder med et stort netværk af private rådgivere, offentlige aktører og den lokale erhvervsservice - derfor er de en genvej til kvalificeret viden og vækst.

Danish Fashion Institute
Danish Fashion Institute (DAFI) er en netværksorganisation stiftet af og for den danske modebranche. Netværket tæller ca. 110 virksomheder og organisationer og består af en unik kombination af små, mellemstore og store virksomheder samt de væsentligste designbureauer, modelbureauer, fotografagenturer, uddannelsesinstitutioner m.fl.

DAFI er det organ, der kan samle branchen, promovere og positionere dansk mode både nationalt og internationalt. DAFI har desuden til formål at stimulere innovation i branchen gennem en lang række tiltag; blandt andet opbygning af videndelingsfora, formidling af ny viden og tilføring af internationale kapaciteter. Ydermere arbejder DAFI med strategisk kommunikation, PR og events, der promoverer dansk mode og København som modehovedstad med henblik på at tiltrække udenlandske medier, indkøbere og andre aktører.

Dansk Mode & Textil
Dansk Mode & Textil er den landsdækkende branche- og arbejdsgiverorganisation for 350 af den danske tekstil- og beklædningsbranches mest markante virksomheder. Medlemskredsen udgøres således af en bred vifte af firmaer fra de mindste til de største inden for såvel tekstil som mode.

Organisationen servicerer branchens virksomheder fra kontorer i København og Herning. Gennem en bred vifte at innovative tiltag og kursus/seminarer er det ambitionen at sikre branchen størst muligt vækstpotentiale. Organisationens eksperter inden for personalejura, eksportrådgivning, produktionsvilkår, modetrends og miljøforhold står således til rådighed med eksakt viden om aktuelle brancheforhold og internationale handelsvilkår. I udvalg og bestyrelse finder man desuden nogle af Danmarks mest kompetente mentorer og erfarne personer indenfor tekstil- og beklædningsbranchen.

TEKO
TEKO er Skandinaviens største design- og businessskole inden for mode- og livsstilsbranchen. Her er mere end 1100 danske og internationale unge i gang med erhvervs- eller videregående uddannelser inden for områderne tøj og tekstiler, møbler og boliginteriør. Skolen har et meget tæt forhold til branchens virksomheder og har igennem årtier uddannet den arbejdskraft, som internationalt arbejdende virksomheder har behov for. Skolen leverer uddannelser til alle led i en virksomheds produktion, uanset om det handler om design, indkøb eller afsætning.

Relateret info

Læs også